preskoči na sadržaj

Srednja škola "Braća Radić" Kaštel Štafilić

Razmjena učenika

Učenička razmjena - LICEO SCIENTIFICO e LINGUISTICO STATALE "FEDERICO II DI SVEVIA", Altamura, Italija
 

Altamura 2016

Altamura 2015

                     ********************************

Učenička razmjena - Centro agrario regional, Venado Tuerto, Argentina

Vamos a la playa 2015

                     ********************************

Učenička razmjena Kaštela - Lindlar, Njemačka

Lindlar 2016

Lindlar 2015

                     ********************************

Od školske godine 2007./2008. traje uspješna suradnja SŠ"Braća Radić" i Poljoprivredno-prehrambene katoličke škole iz Graza.
Škola obrazuje učenike u sličnim programima kao i SŠ"Braća Radić" (poljoprivredni, prehrambeni, agroturistički i gimnazijski program),
a u okviru škole se nalazi i učenički dom.

         

 

10./14.

Ukoliko želite vidjeti kako su naši učenici proveli vrijeme u Grazu kod svojih kolega, učenika Poljoprivredno prehrambene katoličke škole, koja su nova iskustva stekli kliknite ovdje 

 

Izvor: Željana Bašić,prof.

5./13.

Austrijanci u posjetu našim veterinarima

Za naše goste učenike iz Austrije je 23.05.13. organiziran rad u okviru Aktiva veterine, pa su poslušali zanimljiva predavanja i učestvovali u radionicama.
Uz to su im i uručeni simbolični pokloni koje su pripremili učenici veterine, kako bi im ovaj susret ostao u trajnom sjećanju

Profesorica  Ela  Radovan  je održala predavanje na Engleskom jeziku o  „Mijazama kod domaćih životinja“. Skupa sa našim gostima predavanje su slušali i učenici 3.a razreda

Profesor Mirko Tocilj je održao predavanje o  „Hrvatskim pasminama ovaca „ i Hrvatskim pasminama  koza“,  naši gosti su se pri  tom družili sa  učenicima 2. a razreda veterine.

Nakon predavanja su organizirane radionice u kojima su svi učenici aktivno sudjelovali.


Više: Austrijanci kod veterinara

                             Pripremio: Mirko Tocilj, dr.vet.med.

10./11.

Svoju impresiju boravka u Grazu sa nama je podijelila prof. Zdravka Đapić Vučemilović
(pogledaj prezentaciju Razmjena učenika-putovanje iz Kaštela u Graz)

 

 

5./11.

Od školske godine 2007./2008. traje uspješna suradnja SŠ"Braća Radić" i Poljoprivredno-prehrambene katoličke škole iz Graza. Škola obrazuje učenike u sličnim programima kao i SŠ"Braća Radić" (poljoprivredni, prehrambeni, agroturistički i gimnazijski program), a u okviru škole se nalazi i učenički dom.

Začetnica ideje o suradnji  je profesorica Andrea Vidak, koja predaje hrvatski  jezik. Njeni  učenici su Austrijanci koji  su izabrali učenje hrvatskog jezika kao drugog stranog jezika.
Za vrijeme razmjene učenici  imaju detaljan i vrlo intenzivan program stručnih i edukativnih aktivnosti te  upoznavanje kulturne baštine, prirodnih znamenitosti i običaja naše zemlje.

Osam  učenika iz Graza, u pratnji ravnateljice mr.sc. Ingrid  Weinhandl i prof. Andree Vidak, stiglo nam je zadnjeg tjedna u  svibnju i smješteni su u našem Učeničkom domu.
Za vrijeme boravka učenika u našoj školi učenici se međusobno druže, zajedno odrađuju praktičnu nastavu, odlaze na obilaske i izlete.

Ove godine učenici su se  družili razgledavajući Botanički vrt u Kaštel Lukšiću, Muzej Grada Kaštela, Klišku tvrđavu, Salonu, Trogir, Spilju Vranjaču, Dubrovnik (Učenički dom časnih sestara Paola di Rossa), Makarsku, Split, NP Krka , Šibenik, Primošten, Kanjon Cetine  i Omiš,...

Učenici su također  odradili niz zadataka na praktičnoj nastavi u školskom stakleniku, maslinarskoj stanici i nutricionističkom praktikumu.

Radionica iz Mikrobiologije s temom „Gramm-ovo bojanje bakterijskih stanica „  koju je  prof. Zdravka Đapić Vučemilović održala na engleskom i njemačkom jeziku izazvala je oduševljenje i učenika i nastavnika.

Svoje slobodno vrijeme učenici su provodili u međusobnom druženju, kupanju i  shoppingu,...
Nakon dinamičnog tjedna vjerujemo da su svi puni utisaka  i da će im  boravak u Kaštelima ostati u nezaboravnom sjećanju.

Učenici  SŠ"Braća Radić" će u u listopadu 2011. godine krenuti u  uzvratni posjet svojim kolegama u Graz. Prilika je to za stjecanje novih iskustava i razvijanje trajnijih prijateljstava te se veselimo nastavku ove lijepe suradnje.  

Više: fotogalerija

Pripremili: Mirna Luketin, dipl.knjižničarka

 

10./10.

Marija,  Marta,  Mato,  Anđela, Mario i Marijana u pratnji prof. Danilo su bili gosti Poljoprivredno prehrambene škole u Grazu. Vratili su se puni utisaka i ljepih uspomena koje su odlučili podijeliti sa nama (pogledaj prezentacije Austrija 2010 i Austrija2010-1)

Pripremile: Marija, Marijana i Marta

 

05./09.

I ove školske godine u uzvratni posjet od 23. do 30. svibnja 2009. nam je stigla grupa učenika trećeg i četvrtog razreda poljoprivredno - prehrambenog programa škole PRIVATE HÖHERE LEHRANSTALT FÜR LAND-UND ERNÄHRUNGSWIRTSCHAFT DES SCHULVEREINS DER GRAZER SCHULSCHWESTERN iz Graza - Austrija.

U posjet su nam stigli Maximilian, Karin, Beate i Margret sa svojom profesoricom hrvatskog jezika gđom Andreom Vidak. Pored engleskog jezika ovi učenici uče i hrvatski jezik kao drugi strani jezik.

Učenici su se upoznali s obrazovnim programima u našoj školi, razgledali školske prostorije, susreli se i družili s našim učenicima te sudjelovali u praktičnoj nastavi u školskom stakleniku, vinskom podrumu i  nutricionističkom praktikumu.
U školskoj knjižnici su sudjelovali u maloj multikulturalnoj radionici na engleskom jeziku s temom tipičnog dana učenika njihove i naše škole, a pridružili su se i učenici 3.b koji će na jesen otići u uzvratni posjet njihovoj školi.

Za vrijeme svog boravka posjetili su znamenitosti Trogira, Botanički vrt u Kaštel Lukšiću, Muzej grada Kaštela i  dvorac Vitturi, tvrđavu Klis, staru Salonu, Maslinarsku stanicu i uljaru u Kaštel Starom, panoramski razgledali Kaštela jedrilicom ( što im je omogućeno u suradnji s kap.Berket ), slapove Krke, Skradin, otok Visovac, Manastir Krka, Roški slap, Skradinski buk, Šibenik, Biblijski vrt - Gospa od Stomorije, kanjon Cetine, Poljičku Republiku, Svetište sv. Leopolda u Zakučcu te Dioklecijanovu palaču i uži centar Splita.
Nadamo  se da smo bili dobri domaćini te da će našim gostima ostati u lijepom sjećanju boravak u našoj školi i Kaštelima te da će nas opet posjetiti.

  • više u foto galeriji

Pripremili: Mirna Luketin, dipl.knjižničarka

                   Vinko Tranfić, prof.

 

10./08.

Šestoro učenika naše škole – Ivana Rašetina, Divna Lukić, Antonijo Erceg, Petar Bačić, Ruža Škrobica i Mare Miošić, uz pratnju profesora Živka Skračića, boravilo je u  PRIVATE HÖHERE LEHRANSTALT FÜR LAND UND ERNÄHRUNGSWIRTSCHAFT DES SCHULVEREINS DER GRAZER SCHULSCHWESTERN u Grazu od 19.10.2008 do 26.10.2008.

 Posjet je bio vrlo sadržajan i ispunjen raznovrsnim aktivnostima, za čiju organizaciju domaćini nisu žalili truda. Tijekom tog sedmodnevnog boravka u Štajerskoj naši su se učenici upoznali s kulturnim, prirodnim i povijesnim znamenitostima pokrajine, njenim poljoprivrednim i privrednim potencijalima, te ustrojem srednjeg školstva u sferi poljoprivredno- prehrambrene struke, kao i metodikom rada stručnih predmeta i praktične nastave.

U ponedjeljak26.10. bili smo u samostanu Admont stotinjak kilometara sjeverno od Graza gdje smo vidjeli impozantnu zbirku starih inkunabula i manuskripata. Nakon toga otišli smo na drugi najveći vrhu Austriji, a to je Rumberg – Gumpenstein. Na povratku smo obišli i mjestašce Purgg gdje se nalazi crkvica iz 12 st. s vrlo  dobro očuvanim primjercima bizantskog freskoslikarstva.

U utorak, 27.10je bio rezrviran za posjet starom centru grada. Popodne smo bili na praksi u školskom stakleniku gdje smo s učenicima treće godine obavljali sjetvu povrtlaskih kultura.
Nakon toga smo sudjelovali u izradi nadgrobnih aranžmana koji se prodaju u školi za dan Svih svetih. Navečer istog dana išli smo u obilazak starog grada Schlossberga.
U srijedu, 28.10.bili smo na stručnom izletu u istočnu Štajersku, gdje smo obišli pogon za prešanje bućina ulja, tvornicu octa  i tvornicu čokolade.

U četvrtak 23.10. posjetili smo muzej starog oružja i dvorac Eggenberg. Popodnevni sati su bili rezervirani za vježbe iz nutricionizma. Spremanje i kušanje štajerskih specijaliteta.


U petak, ujutro, 24.10. domaćini su nas odveli na stručnu ekskurziju u posjet mlinu Farina  i tvornici smrznute hrane Meisterfrost.

Subota, 25. 10.bila je rezervirana za izlet u južnu Štajersku, u posjet obiteljskim gospodarstvima, vinskim putevima i podrumima.


U nedjelju ujutro, 26.10.smo se oprostili sa srdačnim domaćinima i vlakom iz Graza krenuli prema Hrvatskoj. 
I ovom se prilikom zahvaljujemo svim našim domaćinima, a naročito ravnateljici škole sestri Sonji Dolesch i školskim sestrama franjevkama, te profesorici Andrei Vidak na golemom trudu koji su uložili u organizaciji našeg posjeta.

  • Više u foto galeriji

Pripremio: Živko Skračić, prof.

 

5./08.

Krajem prošle školske godine u posjet nam je stigla grupa učenika trećeg razreda poljoprivredno - prehrambenog programa škole PRIVATE HÖHERE LEHRANSTALT FÜR LAND UND ERNÄHRUNGSWIRTSCHAFT DES SCHULVEREINS DER GRAZER SCHULSCHWESTERN iz Graza.
Naši učenici se u listopadu pripremaju uzvratiti posjet.
U pratniji profesora Živka Skračića učenici :
Petar Bačić (3.b biljna  proizvodnja),
Mare Miošić (3.b biljna  proizvodnja),
Ruža Škrobica (3.b fitofarmaceut),
Antonijo Erceg (4.b biljna proizvodnja),
Divna Lukić (4.b fitofarmaceut),
Ivana Rašetina (4.b fitofarmaceut)
19. listopada 2008. u poslijepodnevnim satima  kreću za Graz, Austrija gdje će boraviti do 26. listopada 2008. Učenici će razmjenjivati stečena stručna znanja i iskustva sa svojim kolegama.


 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 

Oglasna ploča
Razglednica naše škole

EDIT ICT ŽUPANIJA

Učenička zadruga

Hrvatska danas


Globe projekt

Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola "Braća Radić" Kaštel Štafilić / Put poljoprivrednika bb, HR-21217 Kaštel Štafilić / ss-bracaradic-kastelstafilicnehaj.skole.hr / ured@ss-bracaradic-kastelstafilicnehaj.skole.hr
preskoči na navigaciju