preskoči na sadržaj

Srednja škola "Braća Radić" Kaštel Štafilić

Volonterski klub

"Budi ona promjena koju želiš vidjeti u svijetu!"

                                                                                                  M. Gandhi

                      

Učenici i djelatnici naše škole proteklih su godina volontirali i sudjelovali u brojnim humanitarnim akcijama pa je tim slijedom donesena odluka o osnivanju Volonterskog kluba naše škole.

Volonterski klub djelovat će u prostorima gimnazije, ali o sudjelovanju u svim akcijama i programima bit će obaviješteni i pozvani učenici svih usmjerenja.

Aktivnosti Volonterskog kluba usmjerene su na razvijanje solidarnosti, humanosti, tolerancije, prihvaćanje različitosti, stjecanje novih znanja i vještina, sposobnosti iskazivanja ideja, uvjerenja, stavova i kreativnosti.

Ove školske godine načini realizacije svih aktivnosti ovisit će o epidemiološkim preporukama. Planiramo provedbu humanitarnih i ekoloških akcija unutar škole, ali i suradnju s raznim udrugama u našem gradu. Uključili smo se u UNICEF-ov program "Škole za Afriku" te planiramo nastaviti suradnju s međunarodnom humanitarnom organizacijom "Marijini obroci". Organizirat ćemo edukacije zainteresiranih učenika, aktivnosti i događanja povodom obljetnica i važnih datuma.

Uključivanje u volonterske aktivnosti može biti prilika za izraziti svoje mišljenje, osnažiti svoje stavove i vrijednosti, razviti znanja i vještine, upoznati sebe u odnosu prema drugima te igrati ulogu u napretku i dobrobiti svoje zajednice i cijelog društva.


Voditeljica volonterskog kluba: Radojka Hrgović, prof.

Rujan 2020.

 

Utrka Mliječna staza 2020.

U periodu od 16. 9. do 20. 9. odvijala se ovogodišnja UNICEF-ova utrka Mliječna staza. Ove je godine to bila virtualna utrka u kojoj se trči, hoda, vozi bicikl za djecu s teškoćama u razvoju.
Kilometri koji su se prikupljali na aplikaciji atlasGO simbol su podrške djeci s teškoćama.
Tim 2.h i 3.h razreda uplatio je donaciju za utrku i mada smo imali malih poteškoća s aplikacijom, uspjeli smo u jedan dan prikupiti 46,13 km.
 

Voditeljica volonterskog kluba: Radojka Hrgović, prof.
 

Škole za Afriku
 

Ove smo se školske godine uključili u UNICEF-ov program Škole za Afriku. Prikupljat ćemo sredstva potrebna za pomoć u zaštiti i ostvarivanju prava na obrazovanje djece Madagaskara.

Aktivnosti su započele webinarom za koordinatore, upoznavanjem učenika s ovom akcijom, podjelom plakata i kasica za prikupljanje donacija.

 

Voditeljica volonterskog kluba: Radojka Hrgović, prof.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
VIRTUALNA KNJIŽNICA 2020/21

Prognoza za Kaštela
 

Globe projekt

Razglednica naše škole

EDIT ICT ŽUPANIJA


Učenička zadruga

Hrvatska danas

E-medica

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola "Braća Radić" Kaštel Štafilić / Put poljoprivrednika bb, HR-21217 Kaštel Štafilić / ss-bracaradic-kastelstafilicnehaj.skole.hr / ured@ss-bracaradic-kastelstafilicnehaj.skole.hr
preskoči na navigaciju