preskoči na sadržaj

Srednja škola "Braća Radić" Kaštel Štafilić

EDIT Šk. god. 2021./22.

 

10. 2021.

EDIT 2021./22. - 5. generacija polaznika

Upoznaj svijet primijenjenog programiranja!

Uz moto „Znanje dostupno svima“, u Splitsko-dalmatinskoj županiji već petu godinu za redom organiziramo EDIT CodeSchool - besplatnu školu primijenjenog programiranja u kojoj učenike osnovnih i srednjih škola podučavamo osnovama programiranja i izradi web stranica i aplikacija kroz pet različitih tečajeva.
Kroz Osnovni tečaj u srednjim školama polaznici nižih razreda srednje škole detaljnije usvajaju HTML, CSS i CSS framework kroz zadatke i razvoj mrežnih stranica.
 
 
Peta generacija polaznika besplatne škole programiranja EDIT kreće s radionicama od 16.10.2021. godine. Ove godine u mješovitom sastavu, grupa je sastavljena od 18 učenika (s otoka Brača te iz Kaštela, Sinja i Trogira), osnovnoškolaca i srednjoškolaca. Predviđeno trajanje edukacije za učenike je 40 sati (od 16.10.2021. - ...), ali ako se po jutru dan poznaje družit ćemo se i više.
 •    Škole: OŠ i SŠ s otoka Brača, SŠ Braća Radić, Kaštel Štafilić-Nehaj, SŠ iz Sinja i Trogira
 •    Predavač: Sandra Radulovski, prof. i Andrijana Skelić, prof.
 •    Mjesto održavanja:
  • on - line (M. Teams)
  • https://codeanywhere.com/
  • https://www.ictzupanija.hr/edit
 •    Termin: subota (od 9:30-11:00)​

EDIT Šk. god. 2020./21.

 

10. 2020.

EDIT 2020./21. - 4. generacija polaznika

Četvrta generacija polaznika besplatne škole programiranja EDIT u organizaciji SDŽ kreće s radionicama od 31.10.2020. godine.
Trajanje edukacije za učenike: 40 sati (od 31.10.2020. - 18.04.2021.)
 •    Škola: SŠ Braća Radić, Kaštel Štafilić-Nehaj
 •    Predavač: Andrijana Skelić, prof.
 •    Mjesto održavanja:
  • on - line (M. Teams)
  • https://www.ictzupanija.hr/edit
 •    Termin: subota (od 9:00-10:35)​

 

24.05.21.

Izvješće  - Projekt EDIT ICT SDŽ 2020./21.


Za projekt EDIT ICT SDŽ, besplatnu školu programiranja je ove godine za našu školu i područje Trogira formirana grupa od 14 učenika.

Tečaj je održavan od 31.10.2020. - 18.04.2021., preko platforme M. Team, te web stranice tečaja: https://www.ictzupanija.hr/edit,  ukupno 42 sata predavanja, a ove godine smo iznimno imali i određeni broj individualiziranih predavanja. 

Tečaj je u potunosti održan on-line, od 14 polaznika, tečaj je uspješo završilo 7 polaznika te steklo diplomu EDIT CodeSchool-a.

Obzirom na okolnosti koje nas sve na neki način "dotiču"  organizator je za sve polaznike koji su uspješno završili tečaj uz diplome pripremio i  malu vrećicu iznenađenja :-).

Čestitka svim polaznicima EDIT ICT SDŽ 4. generacije koji su uspješno završili tečaj!


EDIT Šk. god. 2019./20.

12. 09. 2019.

EDIT 2019./20. - besplatna škola programiranja

I ove godine Splitsko - dalmatinska županija organizira EDIT - besplatnu školu programiranja web stranica za učenike osnovnih i srednjih škola. Uz moto "Znanje dostupno svima", pozivamo sve zainteresirane učenike da se prijave za pohađanje.

 

Upoznaj svijet programiranja!


EDIT - Edukacijski IT centar dio je projekta ICT županija kojim želimo promovirati, pokrenuti i unaprijediti IT sektor na području Splitsko-dalmatinske županije.

Uz moto „Znanje dostupno svima“, u Splitsko-dalmatinskoj županiji organiziramo EDIT - besplatnu školu programiranja u kojoj učenike osnovnih i srednjih škola podučavamo osnovama programiranja i izradi web stranica u tri različita programa pohađanja.

Kroz Osnovni program polaznici usvajaju osnove HTML i CSS jezika, odnosno HTML/CSS/JavaScript jezika u Naprednom programu.

Novost ove godine je i Napredni Java Script program za više razrede SŠ kroz koji polaznike podučavamo programiranju aplikacija koristeći Bootstrap, ReactJS, Node JS i baze podataka pomoću Angular frameworka.
 

Širimo znanje zajedno!

Učenici će naučiti programirati moderne web stranice i aplikacije na pametnom telefonu. Učenici ne trebaju imati predznanje iz programiranja, a radi se u grupama do 15 učenika.

Prijave za EDIT CODESCHOOL započinju 9.9.2019. i traju do 19.9.2019.

Za učenike naše škole EDIT se održava u kabinetu informatike u  prostorima gimnazije i online preko Loomena u terminima dogovorenim s nastavnikom.

Učenici koji su prošle školske godine sudjelovali u projektu EDIT se također mogu prijaviti za nastavak edukacije. Učenici nakon završenog tečaja dobivaju potvrde.

Svi zainteresirani mogu pročitati više informacija ovdje  ili se obratiti profesorici Andrijani Skelić za dodatne informacije. Online prijavu možete ispuniti klikom na prijava.

 

Andrijana Skelić, prof.

11. 10. 2019.

EDIT 2019./20. - 3. generacija polaznika

Treća generacija polaznika besplatne škole programiranja EDIT u organizaciji SDŽ kreće s radionicama od 12.10.2019. godine.

Trajanje edukacije za učenike: 30 sati (od 12.10.2018. - 28.2.2020.)

   Škola: SŠ Braća Radić, Kaštel Štafilić-Nehaj

   Predavač: Andrijana Skelić, prof.

   Mjesto održavanja: Gimnazija, Put polinovca 8, Kaštel Novi

   Termin:

 • petak (13:15-14:45)

  • termini početka predavanja su podložni promjenama u satu početka +-10 min ovisno o smjenama  

 

27.01.2020.

Pametnica stigla u Nehaj

Moramo se pohvaliti da smo ove školske godine iz sredstava projekta  EDIT CodeSchool ponovili računalnu učionicu u Nehaju Pametnicom (pametnom pločom)

Ovom prigodom zahvaljujemo Splitsko-dalmatinskoj županiji i voditelju projekta Damiru Brčiću.

 

6./2020.

 

Izvješće  - Projekt EDIT ICT SDŽ


Za projekt EDIT ICT SDŽ, besplatnu školu programiranja se ove godine prijavilo ukupno 15 učenika (od toga 3. učenika iz drugih škola).

Tečaj je trajao od 16. listopada 2019. do 14. tavnja 2020., održano ukupno 42 sata predavanja. Tečaj je održavan u dogovorenom terminu petkom nakon 6 školskog sata u informatičkom kabinetu u Gimnaziji.
Ovo školska godina je bila turbulentna pa smo se trudili uhvatiti ritam između štrajka i gripe a na koncu nas je dočekala korona. Za savladavanje tečaja uz predavanja učenici su koristili i Loomen (sustavu za online-učenje) te nakon obustave nastave i Microsoft Teams i Zoom. 

Ukupno je 9 učenika gimnazije i struke završilo tečaj, te steklo diplomu EDIT CodeSchool-a. Zbog navedene situacije, organizirana je i virtualna završnica EDIT CodeSchool-a.

Čestitka svim učenicima!

 

 

 


EDIT Šk. god. 2018./19.

EDIT - besplatna škola programiranja

Autor: Administrator , 4. 10. 2018.

 

I ove godine Splitsko - dalmatinska županija organizira EDIT - besplatnu školu programiranja web stranica za učenike osnovnih i srednjih škola. Uz moto "Znanje dostupno svima", pozivamo sve zainteresirane učenike da se prijave za pohađanje.

 

Učenici će naučiti programirati moderne web stranice i aplikacije na pametnom telefonu.
Škola je predviđena za sve učenike viših razreda osnovne škole kao i za učenike srednjih škola. Učenici ne trebaju imati predznanje iz programiranja, radi se u grupama do 15 učenika.

Za učenike naše škole EDIT se održava u kabinetu informatike u  prostorima gimnazije i online preko Loomena u terminima dogovorenim s nastavnikom.

Učenici koji su prošle školske godine sudjelovali u projektu EDIT se također mogu prijaviti za nastavak edukacije. Učenici nakon završenog tečaja dobivaju potvrde.

Svi zainteresirani mogu pročitati više informacija ovdje a online prijavu možete ispuniti klikom na prijava

 

Trajanje edukacije za učenike: 40 sati (od 19.11.2018.-30.5.2019.)

   Škola: SŠ Braća Radić, Kaštel Štafilić-Nehaj

   Predavač: Andrijana Skelić, prof.

   Mjesto održavanja: Gimnazija, Put polinovca 8, Kaštel Novi

   Termini:

 • ponedjeljak (13:15-14:45)-grupa A
 • petak (13:15-14:45)-grupa B
 1. termini početka predavanja su podložni promjenama u satu početka +-10 min ovisno o smjenama
 2. učenici će moći mijenjati grupu u dogovoru s nastavnicom ovisno o rasporedu treninga i ostalih školskih i van školskih obaveza a čiji je raspored već utvrđen     

 

Širimo znanje zajedno!

 

12. travnja 2019.


travanj/2019.
 

 

 

18. svibnja 2019.

 

CT SDŽ projekt EDIT

 

U subotu, 18.05.2019. svečano zatvoren EDIT 2019.


U subotu, 18.05.2019. je na prigodnoj svečanosti upriličenoj u amfiteatru PMF - a, a u organizaciji Splitsko - dalmatinske županije svečano zatvoren projekt EDIT za 2019. godinu.

Svečanosti su prisustvovali brojni polaznici osnovnog i naprednog EDIT tečaja njihovi mentori i roditelji, te brojni uzvanici.

Ovom prigodom su predstavljena tri nagrađena start-up projekta kao i najbolje ovogodišnje web stranice u kategoriji osnovnih i srednjih škola. 
Sudionike Projekta EDIT je pozdravio župan Splitsko - dalmatinske županije gospodin Anđelko Boban te nagrađenima uručio nagrade.

Za sve polaznike Besplatne škola programiranja (EDIT ICT) su pripremljeni i prigodni pokloni te domjenak, na kojem smo razmjenili iskustva i upoznali nove prijatelje.


Svečanosti je prisustvovala i ekipa naše škole u prepoznatljivom ruhu. Da ne ispadne da odosmo praznih ruku Matej Mioč, 4.b je u malom kvizu koji je upriličio gospodin Nikola Koceić - Bilan, dekana PMF - a osvojio majicu. 
 

PS
Primjetili smo da je u materijalima uz naziv naše škole OŠ no obećali su ispraviti :-)

 

svibanj/2019.

Izvješće  - Projekt EDIT ICT SDŽ


Za projekt EDIT ICT SDŽ, besplatnu školu programiranja se ove godine prijavilo ukupno 23 učenika (od toga 4 učenika iz drugih škola).

Tečaj je trajao od 11. do 4. mjeseca 2019. pa je održano 20 predavanja. Do kraja I. polugodišta smo radili u dvije grupe i to ponedjeljkom i petkom od 13:15 do 14:45, no s vremenom smo zbog osipanja i teškoća s usklađivanjem obaveza prešli na termin od petka. Osim predavanja učenici su koristili i Loomen, sustavu za online-učenje.

Ukupno je 15 učenika gimnazije i struke završilo tečaj, te steklo diplomu o pohađanju Tečaja iz Web programiranja.

Natjecateljski rad su ove godine isprogramirali Matej Vučak, Nikolina Rončević i Matej Mioč, a vrlo interesantan rad su isprogramirali i Leo Stojimenov, Nikola Sučević i Carllo Skelin.

Čestitka svim učenicima!


 


EDIT Šk. god. 2017./18.

Škola programiranja za učenike  

Splitsko-dalmatinska županija u okviru sveobuhvatnog projekta ICT županija želi što većem broju djece omogućiti da se upozna s programiranjem kao jednim od trenutno najperspektivnijih dijelova informatike.

Svjesni smo da veliki broj djece-učenika nikada ne dobije priliku uopće saznati detaljnije što je to programiranje niti kako ono u stvarnosti zaista izgleda. Na takav način dio djece koji je možda nadaren za programiranje to nikada ne otkriju u sebi.

Putem ove aktivnosti EDIT -Škole programiranja djeca će kroz suvremeno osmišljen tečaj dobiti priliku saznati kako se izrađuje web stranica ili web aplikacija i uz pomoć instruktora-predavača i sama izraditi web sadržaj te na najbolji način saznati je li svijet programiranja ono što ih u budućnosti zanima.

 

Trajanje edukacije za nastavnike: 12/17-10.02.2018.

Trajanje edukacije za učenike: 30 sati (od 17.02-26.5.18)

   Škola: SŠ Braća Radić, Kaštel Štafilić-Nehaj

   Predavač: Ružica Ćenan i Andrijana Skelić, prof.

   Mjesto održavanja: Gimnazija, Put polinovca 8, Kaštel Novi

   Termini:

 • srijeda (13:05-14:35)-grupa I. 
 • petak (13:10-14:45)-grupa II.

  termini početka predavanja su podložni promjenama u satu početka +-10 min ovisno o smjenama

 • učenici će moći mijenjati grupu u dogovoru s nastavnicom ovisno o rasporedu treninga i ostalih van školskih obaveza a čiji je raspored već utvrđen     

 

17.6.2018.

Izvješće  - Pilot projekt EDIT ICT SDŽ


Pilot projekt EDIT ICT SDŽ je u našoj školi prijavilo 31 učenik (od toga 4 učenika iz drugih škola). Dio učenika nije uspio uskladiti sve svoje obaveze pa se postava malo mijenjala.

Tečaj je trajao od 2. do 5. mjeseca 2018. u 13 predavanja (I. grupa srijeda, a II. grupa petak s po 2. sata) te u sustavu za online-učenje Loomen, ako ne računamo ono što smo se zanijeli pa malčice produžili :-).

Sa zadovoljstvom moram konstatirati da je ukupno 23 učenika gimnazije i struke završilo tečaj, te da će dobiti diplomu o završenom tečaju.

Ipak konac djelo krasi , Lucija, Irena i Jelena su nas jako obradovale osvojenim 2. mjestom u kategoriji srednjih škola koje su zaslužile svojim kodom web stranice na temu: "Otoci Splitsko-dalmatinske županije", ostale pristigle radove možete pogledati na: EDIT završni radovi.

Cilj Pilot projekta EDIT ICT je uspješno postignut pa se on prema najnovijim saznanjima pod pokroviteljstvom Splitsko - dalmatinske županije nastavlja i sljedeće školske godine :-).

Više o klikom ovdje i u fotogaleriji klikom vdje

 

29.6.2018.

Svečanost zatvaranja projekta i dodjela nagrada
 

U petak, 29.06.2018. na svečanom zatvaranju I. faze pilot projekta EDIT dodijeljene nagrade timovima koji su isprogramirali najbolje web stranice u projektu EDIT

Svečana dodjela je upriličena u  Dvorani županije u Domu za stare i nemoćne na Zenti a prisustvovali su joj brojni uzvanici na čelu sa županom Splitsko-dalmatinske županije gospodinom Blaženkom Bobanom.
Nakon prigodne svečanosti župan Splitsko-dalmatinske županije gospodin Blaženko Bobana je nagrađenim timovima i njihovim mentorima uručio nagrade.

Nagrađeni timovi u kategoriji osnovnih škola:

 1. OŠ Stjepana Radića, Imotski (učenici: Laura Rebić i Grgo Vujčić, 8. razred, mentor: Zoran Gabelica, prof.)
 2. OŠ Majstora Radovana, Trogir (učenici: Lovre Lovrić i  Tibor Martinović, 7. razred, mentor: Ana Marija Sačer, prof.)
 3. OŠ "Žnjan-Pazdigrad", Split (učenici: Roko Smuđa i Petar Mandić, 7. razred, mentor: Nataša Zvonar, prof.)
  OŠ "Split 3" (učenici: Ivana Oreb, Mirta Paleško i Iva Raos, 8.razred, mentor: Mila Ozretić, prof.)

Nagrađeni timovi u kategoriji srednjih škola:

 1. III. gimnazija, Split
  Tim1 (učenici: Antonio Nikolić, Nino Borović i Gordan Milovac, 1. razred, mentor: Ante Bartulović, prof.)
  Tim2 (učenici: Kristina Mustapić i Ivana Govorušić, 2. razred, mentor: Ana Oreb, prof.)
 2. SŠ Braća Radić, Kaštel Štafilić-Nehaj (učenici: Lucija Gelo, Jelena Duvnjak i Irena Varnica, 2. razred jezične gimnazije, mentor: Andrijana Skelić, prof.)
 3. Gimnazija dr. Mate Ujevića, Imotski (učenici: Antica Nikolić, Petra Čelan i Mirna Bušić, 1.razred, mentor: Ivan Milardović, prof.)

U ime učenika o projektu je govorio i prigodno se zahvalio učenik Antonio Nikolić, a ispred mentora profesor Zoran Gabelica.

Projekt je proveden u ukupno 17 škola (osam osnovnih i  devet srednjih) na području Splitsko-dalmatinske županije, educirano je 30 nastavnika. 

Tromjesečnu obuku je pohađalo 480 učenika koji su savladali osnove programiranja web stranica, odnosno HTML, CSS i JavaScript te na koncu iskodirali svoju vlastitu web stranicu.

Ponosni smo na naše učenice i njihov uspjeh te sa zadovoljstvom konstatiramo da se projekt nastavlja i iduće godine. Učenicima se pruža mogućnost da osvijeste svoje interese i nadograde svoja znanja na ovom izuzetno perspektivnom, kreativnom i zanimljivom području.
 

Više u našoj fotogaleriji

 

Pripremila i vodila: Andrijana Skelić, prof.

 

2./2019. 
Sredstvima iz projekta EDIT ICT SDŽ smo doprinijeli opremanju naše Gimnaziju s 4 HP-a (laptopa) i 4 projektora,  zahvaljujemo vrijednim organizatorima projekta na ovoj vrijednoj donaciji.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
VIRTUALNA KNJIŽNICA 2021/22

Prognoza za Kaštela
 

Globe projekt

Razglednica naše škole

EDIT ICT ŽUPANIJA


Učenička zadruga

Hrvatska danas

E-medica

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola "Braća Radić" Kaštel Štafilić / Put poljoprivrednika bb, HR-21217 Kaštel Štafilić / ss-bracaradic-kastelstafilicnehaj.skole.hr / ured@ss-bracaradic-kastelstafilicnehaj.skole.hr
preskoči na navigaciju