preskoči na sadržaj

Srednja škola "Braća Radić" Kaštel Štafilić

EDIT Šk. god. 2018./19.

EDIT - besplatna škola programiranja

Autor: Administrator , 4. 10. 2018.

 

I ove godine Splitsko - dalmatinska županija organizira EDIT - besplatnu školu programiranja web stranica za učenike osnovnih i srednjih škola. Uz moto "Znanje dostupno svima", pozivamo sve zainteresirane učenike da se prijave za pohađanje.

 

Učenici će naučiti programirati moderne web stranice i aplikacije na pametnom telefonu.
Škola je predviđena za sve učenike viših razreda osnovne škole kao i za učenike srednjih škola. Učenici ne trebaju imati predznanje iz programiranja, radi se u grupama do 15 učenika.

Za učenike naše škole EDIT se održava u kabinetu informatike u  prostorima gimnazije i online preko Loomena u terminima dogovorenim s nastavnikom.

Učenici koji su prošle školske godine sudjelovali u projektu EDIT se također mogu prijaviti za nastavak edukacije. Učenici nakon završenog tečaja dobivaju potvrde.

Svi zainteresirani mogu pročitati više informacija ovdje a online prijavu možete ispuniti klikom na prijava

 

Širimo znanje zajedno!


EDIT Šk. god. 2017./18.

Škola programiranja za učenike  

Splitsko-dalmatinska županija u okviru sveobuhvatnog projekta ICT županija želi što većem broju djece omogućiti da se upozna s programiranjem kao jednim od trenutno najperspektivnijih dijelova informatike.

Svjesni smo da veliki broj djece-učenika nikada ne dobije priliku uopće saznati detaljnije što je to programiranje niti kako ono u stvarnosti zaista izgleda. Na takav način dio djece koji je možda nadaren za programiranje to nikada ne otkriju u sebi.

Putem ove aktivnosti EDIT -Škole programiranja djeca će kroz suvremeno osmišljen tečaj dobiti priliku saznati kako se izrađuje web stranica ili web aplikacija i uz pomoć instruktora-predavača i sama izraditi web sadržaj te na najbolji način saznati je li svijet programiranja ono što ih u budućnosti zanima.

 

Trajanje edukacije za nastavnike: 12/17-10.02.2018.

Trajanje edukacije za učenike: 30 sati (od 17.02-26.5.18)

   Škola: SŠ Braća Radić, Kaštel Štafilić-Nehaj

   Predavač: Ružica Ćenan i Andrijana Skelić, prof.

   Mjesto održavanja: Gimnazija, Put polinovca 8, Kaštel Novi

   Termini:

 • srijeda (13:05-14:35)-grupa I. 
 • petak (13:10-14:45)-grupa II.

  termini početka predavanja su podložni promjenama u satu početka +-10 min ovisno o smjenama

 • učenici će moći mijenjati grupu u dogovoru s nastavnicom ovisno o rasporedu treninga i ostalih van školskih obaveza a čiji je raspored već utvrđen     

 

17.6.2018.

Izvješće  - Pilot projekt EDIT ICT SDŽ


Pilot projekt EDIT ICT SDŽ je u našoj školi prijavilo 31 učenik (od toga 4 učenika iz drugih škola). Dio učenika nije uspio uskladiti sve svoje obaveze pa se postava malo mijenjala.

Tečaj je trajao od 2. do 5. mjeseca 2018. u 13 predavanja (I. grupa srijeda, a II. grupa petak s po 2. sata) te u sustavu za online-učenje Loomen, ako ne računamo ono što smo se zanijeli pa malčice produžili :-).

Sa zadovoljstvom moram konstatirati da je ukupno 23 učenika gimnazije i struke završilo tečaj, te da će dobiti diplomu o završenom tečaju.

Ipak konac djelo krasi , Lucija, Irena i Jelena su nas jako obradovale osvojenim 2. mjestom u kategoriji srednjih škola koje su zaslužile svojim kodom web stranice na temu: "Otoci Splitsko-dalmatinske županije", ostale pristigle radove možete pogledati na: EDIT završni radovi.

Cilj Pilot projekta EDIT ICT je uspješno postignut pa se on prema najnovijim saznanjima pod pokroviteljstvom Splitsko - dalmatinske županije nastavlja i sljedeće školske godine :-).

Više o klikom ovdje i u fotogaleriji klikom vdje

 

29.6.2018.

Svečanost zatvaranja projekta i dodjela nagrada
 

U petak, 29.06.2018. na svečanom zatvaranju I. faze pilot projekta EDIT dodijeljene nagrade timovima koji su isprogramirali najbolje web stranice u projektu EDIT

Svečana dodjela je upriličena u  Dvorani županije u Domu za stare i nemoćne na Zenti a prisustvovali su joj brojni uzvanici na čelu sa županom Splitsko-dalmatinske županije gospodinom Blaženkom Bobanom.
Nakon prigodne svečanosti župan Splitsko-dalmatinske županije gospodin Blaženko Bobana je nagrađenim timovima i njihovim mentorima uručio nagrade.

Nagrađeni timovi u kategoriji osnovnih škola:

 1. OŠ Stjepana Radića, Imotski (učenici: Laura Rebić i Grgo Vujčić, 8. razred, mentor: Zoran Gabelica, prof.)
 2. OŠ Majstora Radovana, Trogir (učenici: Lovre Lovrić i  Tibor Martinović, 7. razred, mentor: Ana Marija Sačer, prof.)
 3. OŠ "Žnjan-Pazdigrad", Split (učenici: Roko Smuđa i Petar Mandić, 7. razred, mentor: Nataša Zvonar, prof.)
  OŠ "Split 3" (učenici: Ivana Oreb, Mirta Paleško i Iva Raos, 8.razred, mentor: Mila Ozretić, prof.)

Nagrađeni timovi u kategoriji srednjih škola:

 1. III. gimnazija, Split
  Tim1 (učenici: Antonio Nikolić, Nino Borović i Gordan Milovac, 1. razred, mentor: Ante Bartulović, prof.)
  Tim2 (učenici: Kristina Mustapić i Ivana Govorušić, 2. razred, mentor: Ana Oreb, prof.)
 2. SŠ Braća Radić, Kaštel Štafilić-Nehaj (učenici: Lucija Gelo, Jelena Duvnjak i Irena Varnica, 2. razred jezične gimnazije, mentor: Andrijana Skelić, prof.)
 3. Gimnazija dr. Mate Ujevića, Imotski (učenici: Antica Nikolić, Petra Čelan i Mirna Bušić, 1.razred, mentor: Ivan Milardović, prof.)

U ime učenika o projektu je govorio i prigodno se zahvalio učenik Antonio Nikolić, a ispred mentora profesor Zoran Gabelica.

Projekt je proveden u ukupno 17 škola (osam osnovnih i  devet srednjih) na području Splitsko-dalmatinske županije, educirano je 30 nastavnika. 

Tromjesečnu obuku je pohađalo 480 učenika koji su savladali osnove programiranja web stranica, odnosno HTML, CSS i JavaScript te na koncu iskodirali svoju vlastitu web stranicu.

Ponosni smo na naše učenice i njihov uspjeh te sa zadovoljstvom konstatiramo da se projekt nastavlja i iduće godine. Učenicima se pruža mogućnost da osvijeste svoje interese i nadograde svoja znanja na ovom izuzetno perspektivnom, kreativnom i zanimljivom području.
 

Više u našoj fotogaleriji

 

Pripremila i vodila: Andrijana Skelić, prof.


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Prognoza za Kaštela
Oglasna ploča
 

Razglednica naše škole

EDIT ICT ŽUPANIJA

Učenička zadruga

Hrvatska danas

 

Globe projekt

E-medica

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola "Braća Radić" Kaštel Štafilić / Put poljoprivrednika bb, HR-21217 Kaštel Štafilić / ss-bracaradic-kastelstafilicnehaj.skole.hr / ured@ss-bracaradic-kastelstafilicnehaj.skole.hr
preskoči na navigaciju