preskoči na sadržaj

Srednja škola "Braća Radić" Kaštel Štafilić

Projekt SEMEP 2015/16

18. LJETNA ŠKOLA SEMEP-a
Komiža, otok Vis
9.-13. srpnja 2016.


Predstavnice na ovogodišnjoj ljetnoj školi bile su Vedrana Bulić i Marina Skelin (učenice 3.e  razreda tehničar nutricionist). Pripremile su rad „Svak' je kovač svoje sreće“. Istražile su sve o kovačkom zanatu, nekad davno i danas, od grčkog boga vatre do modernih strojeva. 

Osim izlaganja prezentacija učenici i profesori  su prisustvovali radionicama:

  • putujmo s morskim naplavinama,
  • koristi me ponovo,
  • viške boje,-pojedi što uloviš i ubereš,
  • doživljaj mediteranske hrane osjetilima,
  • lišajevi Visa

Prisustvovali smo i predavanjima: Viški boj, Milivoj Dretar koj e je održao i Suttling - kontrolirano potapanje plovila u cilju zaštite biološke raznolikosti koja je održao Neven Iveša.
Uz mnogo druženja s učenicima i kolegama i zajedničkog rada i razmjene iskustava brzo se primakao kraj ovoljetnog druženja.

Izvor: Daria Maljković, prof.


Projekt SEMEP 2014/15

SEMEP (South-Eastern Mediterranean Environmental  Project) je  projekt odgoja i obrazovanja za okoliš  namijenjen nastavnicima i učenicima u cilju poticanja  odgoja I obrazovanja za održivi razvoj na području Mediterana. Provodi se od 1996. u četrdesetak srednjih škola Republike Hrvatske pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Agencije za odgoj i obrazovanje te Odsjeka za obrazovanje u znanostima, tehnologiji i okolišu UNESCO-a. U ovom međunarodnom projektu sudjeluju  predstavnici Albanije, Bugarske, Cipra, Egipta, Grčke, Izraela, Italije, Jordana, Malte, Palestine, Rumunjske, Slovenije,  Turske i, naravno, Hrvatske.

Cilj SEMEP-a je edukacija o povijesnim, kulturološkim, prirodnim, socijalnim i ekološkim vrednotama i time promoviranje kulture mira i tolerancije među državama ovog područja. Potiče se holistički i interdisciplinarni pristup izrade projekata tijekom školske godine.

SEMEP je važan segment u odgoju i obrazovanju za okoliš te odgoj i obrazovanje za održivi razvoj u hrvatskom školstvu što se i dokazalo tijekom prethodnih  godina.  

Tijekom godine održavaju se dva seminara za školske koordinatore hrvatskih SEMEP škola i Ljetna škola na otoku Visu, Komiža.

Cilj održavanja Ljetne škole  je susret i razmjena iskustava među učenicima i nastavnicima  koji su tijekom godine radili na projektu SEMEP. Učenici samostalno predstavljaju radove, a zajedno s nastavnicima sudjeluju u radionicama o ekološkim problemima, životu u moru, komunikaciji, korištenju suvremenih metoda u radu  i sličnim temama. Osim radionica organiziraju se stručna predavanja,  druženje,  razgledavanje prirodnih i kulturnih znamenitosti otoka Visa.

Voditeljica projekta za našu školu je profesorica Daria Maljković.Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 

Oglasna ploča
Razglednica naše škole

Učenička zadruga

Hrvatska danas


http://www.fashion.hr/lifestyle/14-ideja-za-nekonvencionalan-adventski-vijenac-89221.aspx

Globe projekt

Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola "Braća Radić" Kaštel Štafilić / Put poljoprivrednika bb, HR-21217 Kaštel Štafilić / ss-bracaradic-kastelstafilicnehaj.skole.hr / ured@ss-bracaradic-kastelstafilicnehaj.skole.hr
preskoči na navigaciju