preskoči na sadržaj

Srednja škola "Braća Radić" Kaštel Štafilić

Projekt SEMEP 2015/16

18. LJETNA ŠKOLA SEMEP-a
Komiža, otok Vis
9.-13. srpnja 2016.


Predstavnice na ovogodišnjoj ljetnoj školi bile su Vedrana Bulić i Marina Skelin (učenice 3.e  razreda tehničar nutricionist). Pripremile su rad „Svak' je kovač svoje sreće“. Istražile su sve o kovačkom zanatu, nekad davno i danas, od grčkog boga vatre do modernih strojeva. 

Osim izlaganja prezentacija učenici i profesori  su prisustvovali radionicama:

  • putujmo s morskim naplavinama,
  • koristi me ponovo,
  • viške boje,-pojedi što uloviš i ubereš,
  • doživljaj mediteranske hrane osjetilima,
  • lišajevi Visa

Prisustvovali smo i predavanjima: Viški boj, Milivoj Dretar koj e je održao i Suttling - kontrolirano potapanje plovila u cilju zaštite biološke raznolikosti koja je održao Neven Iveša.
Uz mnogo druženja s učenicima i kolegama i zajedničkog rada i razmjene iskustava brzo se primakao kraj ovoljetnog druženja.

Izvor: Daria Maljković, prof.


Projekt SEMEP 2014/15

SEMEP (South-Eastern Mediterranean Environmental  Project) je  projekt odgoja i obrazovanja za okoliš  namijenjen nastavnicima i učenicima u cilju poticanja  odgoja I obrazovanja za održivi razvoj na području Mediterana. Provodi se od 1996. u četrdesetak srednjih škola Republike Hrvatske pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Agencije za odgoj i obrazovanje te Odsjeka za obrazovanje u znanostima, tehnologiji i okolišu UNESCO-a. U ovom međunarodnom projektu sudjeluju  predstavnici Albanije, Bugarske, Cipra, Egipta, Grčke, Izraela, Italije, Jordana, Malte, Palestine, Rumunjske, Slovenije,  Turske i, naravno, Hrvatske.

Cilj SEMEP-a je edukacija o povijesnim, kulturološkim, prirodnim, socijalnim i ekološkim vrednotama i time promoviranje kulture mira i tolerancije među državama ovog područja. Potiče se holistički i interdisciplinarni pristup izrade projekata tijekom školske godine.

SEMEP je važan segment u odgoju i obrazovanju za okoliš te odgoj i obrazovanje za održivi razvoj u hrvatskom školstvu što se i dokazalo tijekom prethodnih  godina.  

Tijekom godine održavaju se dva seminara za školske koordinatore hrvatskih SEMEP škola i Ljetna škola na otoku Visu, Komiža.

Cilj održavanja Ljetne škole  je susret i razmjena iskustava među učenicima i nastavnicima  koji su tijekom godine radili na projektu SEMEP. Učenici samostalno predstavljaju radove, a zajedno s nastavnicima sudjeluju u radionicama o ekološkim problemima, životu u moru, komunikaciji, korištenju suvremenih metoda u radu  i sličnim temama. Osim radionica organiziraju se stručna predavanja,  druženje,  razgledavanje prirodnih i kulturnih znamenitosti otoka Visa.

Voditeljica projekta za našu školu je profesorica Daria Maljković.Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 

Oglasna ploča
Razglednica naše škole

EDIT ICT ŽUPANIJA

Učenička zadruga

Hrvatska danas


Globe projekt

Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola "Braća Radić" Kaštel Štafilić / Put poljoprivrednika bb, HR-21217 Kaštel Štafilić / ss-bracaradic-kastelstafilicnehaj.skole.hr / ured@ss-bracaradic-kastelstafilicnehaj.skole.hr
preskoči na navigaciju