6./2022.
Ove školske godine učenici trećeg razreda tehničara nutricionista sudjelovali su u eTwinning projektu Doručak. Bili su dio tima više srednjih škola iz cijele Hrvatske: XVI. Gimnazije, Zagreb; Turističko- ugostiteljske i prehrambene škole, Bjelovar; Trgovačko-ugostiteljska škola, Karlovac; Srednja škola Topusko; Srednja škola Prelog. Cilj projekta je da učenici osvijeste potrebu konzumiranja doručka kao i njegov značaj za normalno funkcioniranje tijekom cijelog dana.
Na samom početku dogovoren je način suradnje i podjela aktivnosti. Sastanci su se odvijali preko platforme zoom. Svaka je škola odabrala na koji način će sudjelovati u projektu, bilo da se radi o istraživačkom dijelu ili provedbi i analizi ankete o prehrambenim navikama srednjoškolaca vezano uz doručak.
Naša se ekipa odlučila izraditi smoothi kao svoj prijedlog doručka. Pažljivo su birali namirnice koje će koristiti, računali energetske vrijednosti, pripremili i degustirali. Tijekom rada vodili su bilješke te su napravili prezentaciju koju su samostalno izlagali na jednom od zoom sastanaka te je njihov uradak izvrsno ocijenjen.
Osim toga trebalo je pokazati i kreativnost pri izradi loga projekta. Stivo i Petra su napravili jednostavan i moderan logo, a glasovima svih sudionika projekta osvojili su drugo mjesto.
Više u fotogaleriji klikom ovdje
Mentor: Daria Maljković, prof.
« Travanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |