Ono kad dan zapošneš muljanjem....
Autor: Administrator , 19. 9. 2019.
Kaštelanska vinarska škola
U našoj školi dan je počeo upravo tako- muljanjem. Bijelo grožđe sorte Malvasija dubrovačka muljali su učenici agroturističkog, općeg poljoprivrednog i nutricionističkog smjera.
Nakon što je grožđe izmuljano tj. oslobođeno od peteljki, slijedio je dodatak vinobrana i pektolitičkih enzima te laboratorijski dio određivanja šećera i kiselina. Sve po pravilima vinarske struke!
Opremu je valjalo nakon korištenja odmah oprati i pripremiti za nove radne pobjede. U pogon je stavljena i nova hidraulička preša, nabavljena iz bespovratnih sredstava projekta Kaštelanska vinarska škola.
Mošt dobiven prešanjem pumpom je prebačen u rashladne tankove, gdje će se narednih tjedana odvijati fermentacija. Da se sve odvija kako treba zdušno su pridonijeli i naši kućni meštri Božo i Duško koji su učenike podučili kako opremu rastaviti i sastaviti.
Djeliće vedre radne atmosfere kojom je dirigirao naš maestro, prof. Živko Skračić možete vidjeti na fotografijama. A proizvode, kvalitetno vino i šampanjac iz nehajskog podruma moći ćete kušati za nekoliko mjeseci!
Više klikom ovdje
« Travanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |