Datum objave: 25. siječnja 2025.
Kategorija: Naslovnica | Vijesti

Gastronomski masterclass Davida Skoke pod nazivom „Jeftina riba zlata vrijedi“

U ponedjeljak, 20.01.2025. su brojni učenici naše škole u pratnji svojih nastavnika u prostorima Veleučilišta Aspira sudjelovali na radionici Davida Skoke.

Popularni chef je pripremao dva jela. Prvo jelo je bilo konfitiranje morskoga pasa uz pire od batata, bijelog luka i kave. Konfitiranje je postupak termičke obrade namirnice pri nižim temperaturama (60 stupnjeva) u masnoći. On je za tu svrhu koristio suncokretovo ulje.
Drugo jelo pod nazivom burek od oslića je uključivalo kratku termičku obradu filea oslića (prethodno začinjeno) uz pire od špinata. Tijekom pripreme oba jela, Skoko je naglašavao važnost pravilne prehrane kod djece adolescentske dobi. Slikovitim primjerom je pojasnio tendenciju smanjivanja tamnih namirnica na tanjuru (kruh, krumpir, pohano meso) a dati važnost šarenim namirnicama kao sto je povrće. Također, gastronomija naglašava važnost spajanja okusa i iskorištavanja najbolje nutritivne vrijednosti namirnice.

Znamo da nije sva hrana podložna istoj termičkoj obradi te iz tog razloga, nije ni svaki način pripreme hrane prikladan za pojedinu namirnicu. Treba dati prednost lokalnim namirnica i iz njih izvući najbolje.

Izvor: Petra Mijić,prof., Anđelka Prlić, prof.

Pročitajte još

Maturalna zabava

Maturalna zabava

U petak su naši maturanti u pratnji svojih profesora proslavili svoju najvažniju večer u Restoranu Kampus. Uoči špalira veseli, nasmijani u svečanom izdanju u pratnji roditelja i članova obitelji su s nestrpljenjem očekivali početak programa. Prekrasni i glamurozni,...

Maturalna zabava generacije 2024./2025.

Maturalna zabava generacije 2024./2025.

Maturalna zabava za učenike završnih razreda naše Škole i njihove goste će se održati 25.04.2025 . godine s početkom u 19,00 sati u u Restoranu Kampus, Studentski centar Split. Svim maturantima i njihovim gostima želimo savršenu zabavu!

Skip to content