Datum objave: 30. rujna 2025.
Kategorija: Vijesti

19. Tjedan cjeloživotnog učenja

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija. Učenje nije ograničeno ni na jednu životnu dob, već je važno i korisno u svim životnim razdobljima – od predškolske dobi, pa do duboke starosti.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u sklopu ESF+ projekta „Daljnji razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih i podizanje svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja“ organizira 19. Tjedan cjeloživotnog učenja u razdoblju od 29. rujna do 5. listopada 2025. godine. U sklopu ove kampanje organizirano je niz besplatnih aktivnosti, predavanja, radionica, okruglih stolova i sajmova cjeloživotnog učenja na županijskoj razini, a cjeloživotno učenje promiče se i kao odgovor na promjene tržišta rada.

Ovom projektu se nizom različitih aktivnosti tradicionalno pridružuje i naša škola.

Izvor: Marija Rapanić, prof.

Predavanje: Mala škola osteologije životinja

Radionica: Pogodi tko sam?
Cilj predavanja i radionice je prepoznavanje glavnih kostiju tijela životinja te primjena tog znanja na ostale veterinarske predmete.

Pripremili: Marija Jerkunica, dr. vet. med. i Mirko Tocilj, dr, vet. med.

Radionica: Zdrava hrana u sedam dana

Radionica uzgoja mikrobilja od sjemena do hrane u nekoliko dana. Učenicima je demonstriran postupak sjetve i njege mikrobilja koje se koristi u prehrani kao visokovrijedne prehrambene namirnice.

Pripremila: Anamarija Novak Mitrović, prof.

Aranžiranje sušenim cvijećem

Aranžiranje sušenim cvijećem i drugim biljnim materijalom (dendrološke vrste za aranžiranje, plodovi, sjeme i dr.). Upoznavanje s načinima sušenja cvijeća, te primjenom i upotrebom (pokloni, okviri, aranžmani i sl.).

Pripremila; Mara Midžor, prof.

Mikrobilje u prehrani

Pripremile: Petrana Pupić, prof. i Marija Rapanić, prof.

Radionica: Izrada čokoladnog pudinga bez glutena

Uz pomoć kakao praha i brašna tapioke, s bademovim mlijekom i agava sirupom možemo napraviti brzo veganski puding koji okusom nimalo ne zaostaje za klasičnim instant pudingom dok je nutritivno bogatiiji s puno više minerala, antioksidansa i vlakana.

Pripremila: Zdravka Đapić Vučemilović, prof.

Radionica: Vibe – coding

U radionici Vibe – kodiranja su sudjelovali učenici 1. g, 1. h razreda opće gimnazije te i učenici 2. b PTV. Cilj radionice je upoznati polaznike s pojmom Vibe – kodiranja, objasniti što je to Vibe – kodiranje, kako funkcionira koje su prednosti i nedostatci te potrebnim osnovnim alatima za Vibe – kodiranje. Tema je izazvala veliku pozornost a učenici su izradili zadatke koristeći AI u aplikacijama Canva i ChatGPT .

Pripremila: Andrijana Skelić, prof.

Pročitajte još

Advent u Učeničkom domu

Advent u Učeničkom domu

Adventska događanja u Učeničkom domu su započela u četvrtak, 27.11. 2025. „Slatkim četvrtkom“ koji je organizirala prof. Diana Marin. Učenici Laura, Tonka, Nina, Lucija, Marko, Jakov i Mateo su postavili i okitili jelku. Hana je uredila pano i postavila čizmice za Sv....

Maturanti u akciji

Maturanti u akciji

Naši maturanti su se odlučili temeljito i na vrijeme pripremiti za predstojeću Maturalnu zabavu. "Sezonu" su otvorili učenici 4. b razreda pod mentorstvom prof. Lelas koji su se na praktičnoj nastavi prihvatili kuhače te nam za odmor pripremili marendu za svačiji...

A di si ti?!

A di si ti?!

Humanitarno-donatorska akcija A di si ti ?! Udruge Most ide 25 godinu za redom. U subotu, 13.12.2025. na Rivi u Splitu na više od 90 štandova čekaju vas volonteri škola, vrtića, udruga, institucija, fakulteta, klubova, stranaka, tvrtki, udruženja... Očekuju vas...

Skip to content