preskoči na sadržaj

Srednja škola "Braća Radić" Kaštel Štafilić

 > Naslovnica
Naslovnica

Lidrano

Autor: Administrator , 12. 2. 2024.

Našu školu će i ove godine na Županijskoj smotri Lidrana predstavljati učenik trećeg razreda gimnazije Filip Berić sa svojim novinarskim radom.

 

Ovogodišnja Gradska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo održana je u Osnovnoj školi Ostrog u Kaštel Lukšiću, gdje su stručna povjerenstva ocjenjivala pristigle radove i izvedbe te donijeli odluke tko će predstavljati Kaštela na Županijskoj smotri u ožujku ove godine.

Osnovne škole predstavile su se s 24 literarna rada te 11 novinarskih radova. Učenici su izveli 11 dramsko-scenskih nastupa. Među radovima bio je i jedan novinarski uradak Srednje škole Braća Radić.

Povjerenstvo za literarne i dramsko-scenske nastupe činili su Milojka Vicetin, Klara Mitar i Silvana Sanader, odnosno Zorana Duplančić za kategoriju srednje škole te je odlučeno o radovima i scenskim nastupima koji su predloženi za Županijsku smotru LiDraNo.

Naslovi literarnih radova koji su upućeni na višu razinu su Jedan dan sa snjegovićem (OŠ prof. Filip Lukas), Rečenični znakovi (OŠ Ostrog), Zašto? (OŠ kneza Trpimira), Uspomena na dida (OŠ kneza Trpimira), Tovar (OŠ Bijaći), Suton se spušta (OŠ kneza Trpimira) i Čeznem (OŠ kneza Mislava).

Dramsko-scenski nastupi koji će predstavljati Kaštela su Od škole do pogleda na more (OŠ kneza Mislava), Velik kao dijete (OŠ Bijaći ) i Poljubit ću je uskoro, možda (Š. Storić)

U povjerenstvu za novinarsko stvaralaštvo bili su Renata Dobrić ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela, Jakov Žarko novinar Slobodne Dalmacije i Valerija Konta Maglica novinarka Portala Grada Kaštela.

Novinarski radovi upućeni na višu razinu su Volontiranju u Lurdu (OŠ Ostrog), Cok? Yok! Taman (OŠ Bijaći), Legalno štetno (OŠ Bijaći), Nova diploma Gen-Zjevaca (OŠ Bijaći), Disneyland za napuštene životinje (OŠ Bijaći), Ako nema terena, radim od kuće i smišljam što ću pisati (OŠ kneza Trpimira), Tragovima kraljevskog grada Nina (OŠ kneza Trpimira), U mom poslu osmijeh je najveća nagrada (OŠ kneza Trpimira), Želimo vam ugodan i siguran let do vašeg odredišta (OŠ kneza Trpimira), Objektivni pokazatelji ili... (OŠ Bijaći) i Analiza biografije Arnolda Schwarzeneggera (SŠ Braća Radić).

Vijest je prenesena s: Portala grada Kaštela


Izvor: Silvana Sanader, prof.


Tražilica
Oglasna ploča
Hrvatska danas

VIRTUALNA KNJIŽNICA 2023/24

Razglednica naše škole

Učenička zadruga

Prognoza za Kaštela
 

Globe projekt

EDIT ICT ŽUPANIJA


E-medica

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola "Braća Radić" Kaštel Štafilić / Put poljoprivrednika bb, HR-21217 Kaštel Štafilić / ss-bracaradic-kastelstafilicnehaj.skole.hr / ured@ss-bracaradic-kastelstafilicnehaj.skole.hr
preskoči na navigaciju