preskoči na sadržaj

Srednja škola "Braća Radić" Kaštel Štafilić

 > Naslovnica
Naslovnica

Državna matura

Autor: Administrator , 21. 5. 2020.

DRŽAVNA MATURA – OBAVIJEST ZA UČENIKE

Učenici su dužni doći ispred škole pola sata prije početka ispita kako bi se na vrijeme mogle obavite sve pripremne radnje prije samog početka ispita (prozivka učenika, odlazak u učionicu, provjera identiteta učenika, podjela testova, čitanje uputa i sl.) Ako učenik zakasni na prozivku, na vratima škole stoji obavijest sa podacima u kojoj učionici piše ispit. Učenik ima pravo zakasniti najviše pola sata nakon početka pisanja ispita, ali mu se ne čitaju upute, u učionicu ulazi tiho, dežurnom nastavniku pokazuje osobnu iskaznicu i odlazi na svoje mjesto sjedenja koje također može provjeriti na vratima učionice.

Na ispit učenik mora ponijeti osobnu iskaznicu, vlastitu penkalu (ne smije koristiti grafitnu olovku i šestar),  te bočicu vode bez etikete. Mobitel mora ugasiti i predati dežurnom nastavniku u učionici.  Kada je učenik gotov sa pisanjem ispita podizanjem ruku obavještava dežurnog nastavnika koji će doći do učenika, provjeriti jesu li svi ispitni dijelovi pravilno označeni naljepnicama sa bar kodovima, i jednu naljepnicu sa bar kodom učenika zalijepiti na označeno mjesto na vrećici za povrat ispita, sve dijelove ispita NASTAVNIK će tada spremiti u vrećicu za povrat ispita (dakle nastavnik sprema ispite u vrećicu za povrat, a NE učenik, kako ne bi došlo do nekakvog propusta).

Učenik ne smije izaći s ispita prvih pola sata pisanja ispita i zadnjih 15 minuta, nego mora ostati u učionici i čekati s ostalim učenicima kraj ispita.  Ako je učenik gotov sa pisanjem ispita prije, može pozvati dežurnog nastavnika koji će ispit spremiti u vrećicu za povrat i u tišini napustiti učionicu i školu, kako ne bi ometao ostale učenike koji još pišu ispit.


Izvor: Koordinator za DM: Ksenija Danilo, prof.


Tražilica
Oglasna ploča
VIRTUALNA KNJIŽNICA 2020/21

Prognoza za Kaštela
 

Globe projekt

Razglednica naše škole

EDIT ICT ŽUPANIJA


Učenička zadruga

Hrvatska danas

E-medica

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola "Braća Radić" Kaštel Štafilić / Put poljoprivrednika bb, HR-21217 Kaštel Štafilić / ss-bracaradic-kastelstafilicnehaj.skole.hr / ured@ss-bracaradic-kastelstafilicnehaj.skole.hr
preskoči na navigaciju