Za zanimanje pekar, mesar, obrazovanje traje tri godine.
Uz opće obrazovne predmete učenici teoretski i praktično savladavaju znanja i vještine u pojedinim zanimanjima.
Nakon završenog školovanja učenici se zapošljavaju u industrijskoj proizvodnji i obrtništvu.
Mesar (deficitarno zanimanje)
Učenici se osposobljavaju za samostalno obavljanje poslova u mesnoj industriji, za zanatsku i industrijsku obradu mesa te proizvodnju mesa i mesnih proizvoda. Tijekom teorijske i praktične nastave stječu komunikacijske i uslužne sposobnosti, radne navike te pozitivan stav prema radnoj okolini. Obrazovanje traje tri godine. Prema podatcima Zavoda za zapošljavanje mesar je deficitarno zanimanje i preporučeno je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
Nakon završenog trećeg razreda moguć je nastavak školovanja u četverogodišnjem zanimanju uz polaganje razlike nastavnih predmeta.
Prednosti i budućnost zanimanja: nakon trogodišnjeg školovanje učenici se mogu brzo zaposliti.
Pekar (deficitarno zanimanje)
Cilj ovog programa je odgoj i obrazovanje učenika za zanatsku i industrijsku pekarsku proizvodnju. Pekar je trogodišnje zanimanje u kojem se učenici obrazuju za samostalno obavljanje poslova u procesu proizvodnje pekarskih proizvoda.
U tijeku školovanja učenici stječu opće i strukovne kompetencija koje omogućavaju uključivanje na tržištu rada.
Prema podatcima Zavoda za zapošljavanje pekar je deficitarno zanimanje , preporučeno je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
Mogućnost zapošljavanja: pekarska industrija i obrtništvo, industrija proizvodnje keksa, proizvodnja tjestenine, proizvodnja zaleđenih pekarskih proizvoda , pekare prodajni centri , pripremnice hrane ..
Nakon završenog trećeg razreda moguć je nastavak školovanja u četverogodišnjem zanimanju uz polaganje razlike predmeta.
Prednosti i budućnost zanimanja: nakon trogodišnjeg školovanje učenici se mogu brzo zaposliti.