2021-02-23 16:38:09

Srdačno, hrana

Dana 19. veljače 2021. održana je druga virtualna radionica za izgradnju vještina Srdačno, hrana u organizaciji udruge Centar za edukaciju i informiranje potrošača.

Cilj radionice je povećanje znanja i vještina potrebnih za provedbu aktivnosti edukacije i informiranja  na temu bacanja hrane. 

Radionice se provode u sklopu projekta „Globalni pristup učenju o stvaranju otpada iz hrane“ koji sufinanciraju Europska komisija i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a ima za cilj popuniti prazninu niske osviještenosti i slabe obrazovne baze globalne međusobne povezanosti otpada s hranom, te će podići svijest ciljnih skupina o globalnoj međuovisnosti i pitanjima okoliša i društvenog razvoja, te promicati vještine izbjegavanja otpada hrane i promijenjene obrasce potrošnje u kućanstvima okrenuti doprinos smanjenju okolišnog i društvenog tereta na globalnoj razini. 

Radionica je namijenjena školama i djelatnicima koji mogu u svom radu utjecati na smanjenje bacanja hrane. Ovaj put,  sudjelovali su nastavnici  srednjih škola prehrambenih  i ugostiteljskih zanimanja.

Najviše se raspravljalo o bacanju kruha. Zaključak je da svi moramo uložiti trud kako bi podigli svijest svih nas i naših učenika da se smanji bacanje hrane u našem okruženju.
Jedan od dokaza da nam je to važno je i predavanje kolegice Ine Đaković održano na stručnom skupu MŽSV-a prehrana u našoj školi

Na radionici su sudjelovale: Marija Rapanić, Petrana Pupić, Ivana Lelas i Anđelka Prlić

 


Srednja škola "Braća Radić" Kaštel Štafilić