2020-01-28 20:33:31

Srednjoj školi Braća Radić brončana povelja Suncokret ruralnog turizma 2019.

Događaj na kojem su predstavnici Srednje škole Braća Radić bili pozvani u utorak 28. siječnja najbolji je početak nove kalendarske godine. Kaštelanska srednja škola među dobitnicima je nacionalne godišnje nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske  koja se dodjeljuje tijekom velike ocjenjivačke akcije Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, kojom se promoviraju tradicijski sadržaji, povezuju projekti i proizvođači, događaji i zanimljivosti, čuva izvornost i stvaraju novi proizvodi. Sam događaj organizirao se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, a o njegovoj važnosti govori činjenica da su laureati nagrade primili iz ruku ministra turizma i posebnog izaslanika premijera Garija Cappellija.

Godišnja nagrada dodjeljuje se u sedam kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam te Zaštićene i marketinške oznake. Srednja škola Braća Radić dobila je Brončanu povelju u kategoriji Ruralno-turistički projekti za projekt „Baština u pjatu“.

Kaštelansku srednju školu za ovu prestižnu nagradu predložila je Turistička zajednica grada Kaštela i njena direktorica Nada Maršić na temelju čvrste suradnje u raznim projektima očuvanja kulturne baštine Kaštela te povezivanja  iste s turističkim projektima. Tako se škola iz Kaštela na svečanoj dodjeli nagrada u zagrebačkom hotelu Academia našla zajedno s renomiranim obiteljskim agroturističkim gospodarstvima , vlasnicima restorana, proizvođačima tradicionalnih jela kao jedina ustanova iz obrazovnog sustava.

I ova nagrada pokazatelj je da se u kaštelanskoj školi u obrazovnim programima poljoprivrede, prehrane i veterine  naglasak stavlja na povezanost obrazovnih programa sa stvarnim svijetom, svijetom rada i poduzetništva te na važnu ulogu poljoprivredne i prehrambeno-prerađivačke djelatnosti u kontekstu turističke orijentacije Spitsko-dalmatinske županije.

Više u našoj foto galeriji klikom ovdje


Srednja škola "Braća Radić" Kaštel Štafilić