2019-09-19 17:09:29

Ono kad dan zapošneš muljanjem....

Kaštelanska vinarska škola 

U našoj školi dan je počeo upravo tako- muljanjem. Bijelo grožđe sorte Malvasija dubrovačka muljali su učenici agroturističkog, općeg poljoprivrednog i nutricionističkog smjera.
Nakon što je grožđe izmuljano tj. oslobođeno od peteljki, slijedio je dodatak vinobrana i pektolitičkih enzima te laboratorijski dio određivanja šećera i kiselina. Sve po pravilima vinarske struke!
Opremu je valjalo nakon korištenja odmah oprati i pripremiti za nove radne pobjede. U pogon je stavljena i nova hidraulička preša, nabavljena iz bespovratnih sredstava projekta Kaštelanska vinarska škola.

 



 

Mošt dobiven prešanjem pumpom je prebačen u rashladne tankove, gdje će se narednih tjedana odvijati fermentacija. Da se sve odvija kako treba zdušno su pridonijeli i naši kućni meštri Božo i Duško koji su učenike podučili kako opremu rastaviti i sastaviti.

Djeliće vedre radne atmosfere kojom je dirigirao naš maestro, prof. Živko Skračić možete vidjeti na fotografijama. A proizvode, kvalitetno vino i šampanjac iz nehajskog podruma moći ćete kušati za nekoliko mjeseci!

 

Više klikom ovdje


Srednja škola "Braća Radić" Kaštel Štafilić