2013-12-08 17:00:13

Srebrni bakalar - izvješće

  

Petra i Milan  pripremili "srebrni bakalar"  na 4. Međunarodnoj bakalarijadi

Postignuća na 4. Međunarodnoj bakalarijadi


 

 

Natjecanje  učenika u pripremanju  bakalara

Naziv jela: Bakalar na makrobiotički način

Učenici kuhari:

Petra Balentović, 4e, tehničar nutricionist Milan Malenčić, 3d, agroturistički tehničar Mentor: Ivana Lelas, dipl.oecc.

U natjecanju  pripreme bakalara naša ekipa se predstavila novim pristupom pripremanja dalmatinskih jela.
Vrlo uspješno su izradili i prezentirali jelo bakalar na makrobiotički način.

Zbog novog pristupa pripremi jela učenici su malo "zbunili"  žiri sastavljen od vodećih hrvatskih kuhara.

Uspješno prezentirano jelo, te vrlo dobra izvedba rezultiralo je uspjehom i  našoj ekipi donijelo priznanja.

Diploma srebrnog obilježja i srebrna medalja


                  

                     

 

2.Stručno predavanje

Tema: Kemijsko prehrambena svojstva plavca malog

            Učenici:

Dragana Damjanović, 4e, tehničar nutricionist Petar Šušnjara, 4e, prehrambeni tehničar Mentor: Marija Rapanić, dipl.ing, prof.mentor

U sklopu cjelodnevnih aktivnosti na 4. Međunarodnoj bakalarijadi održana su  stručna  predavanja vezana  za mediteransku prehranu.
Predavanje  o crnom vinu na  temu  Kemijsko prehrambena svojstva plavca malog održali su naši  maturanti prehrambene struke Dragana i Petar.

 

Izložbeno prodajni štand

Učenici:

Antonjeta Stričević, 2b, cvjećar Ljubica Perić; 2b, cvjećar Mentor: Mara Midžor, dipl.ing. agronomije

Buduće cvjećarice Antonjeta  i Ljubica su  vrlo uspješno  predstavile  božićne ukrase  i adventske vjence radove učenika naše škole.
Na štandu  su izloženi i bijelo i crno nehajsko vino te naše poznate“ žestice “ rakije  rogačuša i  travarica te liker rožolin, ponuda je  upotpunjena maslinovim uljem i  ušećerenim bademima.


Organizator i koordinator priprema za  natjecanje: Ružica Budimir, dipl.ing., prof. savjetnik.


Čestitke!!!

 


Srednja škola "Braća Radić" Kaštel Štafilić